woensdag 2 maart 2011

Excursie Nieuwland vrijdag 11 maart

Na de voorjaarsvakantie zijn we gestart met ons project over de polder: “Wij gaan op polderzoek.” Om de kinderen de gelegenheid te geven hiervan zoveel mogelijk op te steken, willen we ze meenemen naar museum ‘NieuwLand’ in Lelystad. In dit museum kunnen ze veel zien, doen en ervaren van alles wat met de polder te maken heeft. U begrijpt het waarschijnlijk al, om dit mogelijk te maken zijn we op zoek naar rij-ouders die kunnen rijden en ter plekke ook kunnen begeleiden bij de diverse groepen.

Hoe ziet de dag eruit?
De kinderen komen de normale tijd naar school. Voor de excursie vertrekken we om 10.30 uur bij de kerk op de Plantage. Om 11.30 uur begint dan het programma in het museum. Alle bovenbouwkinderen zijn in 4 groepen ingedeeld en gaan dan per half uur 4 verschillende onderdelen zien of doen. Inclusief de lunchpauze, is het programma dan om 14.00 uur afgelopen. We verwachten dan ook rond 14.45 uur à 15.00 uur weer terug bij school te zijn. Daarna mogen de kinderen wat ons betreft op eigen gelegenheid naar huis gaan of worden opgehaald. Levert dit voor u problemen op, geeft u dat dan op onderstaand strookje aan, dan houden wij uw kind tot 15.15 uur op school. Als u dit niet heeft aangegeven, gaan we er vanuit dat het akkoord is dat uw kind iets eerder naar huis gaat.

Wat moeten de kinderen meenemen?
Voor de korte ochtendpauze iets te eten en/of drinken; dit wordt nog op school genuttigd.
Voor de middagpauze een lunchpakketje, ook weer iets te eten en drinken dus. Het lunchpakket nuttigen we in de pauze bij het museum.

Rij-ouders
Van de rij-ouders wordt verwacht dat zij om 10.30 uur bij de kerk op de Plantage zijn om een groepje kinderen mee te nemen. Daarna rijden we naar Lelystad. ’s Middags even na 14.00 uur vertrekken we weer zodat we rond 14.45 uur weer bij school zijn. Ter plekke willen wij u vragen met één van de 4 groepen het programma te doorlopen en er mede voor te zorgen dat de kinderen zich goed aan de regels houden. Mocht u een benzinevergoeding willen ontvangen, geef dit dan even aan bij de stamgroepleider. Hier kunt u ook de parkeerkosten declareren. Mocht u een museumjaarkaart hebben, wilt u dat dan ook op het strookje invullen en deze op de dag zelf meenemen.

We hopen dat alles zo duidelijk is en we hopen natuurlijk ook op voldoende rij-ouders. We willen in ieder geval alle ouders vragen uiterlijk maandag onderstaand strookje in te leveren bij de stamgroepleerkracht.

Bij voorbaat dank, de bovenbouwleerkrachten.

4 opmerkingen: